söndag 11 september 2011

Lördag: Liverpool

ÅH! Liverpool! Jag är kär i denna stad! Vackra miljöer, bra shopping, inte så dyrt, trevligt folk och massor massor med kultur!
Började dagen med frukost på ett kafé!


Vi drog till The Globe som är en gammal traditonell brittisk pub! Vi hann bara en halvmeter in så började de lokala stammisarna prata med oss och frågade oss om vi tänkte se matchen...

Per tillsammans med "the locals", sveper en ale. Mannen längst till höger hade svenskt blod i ådrorna (hans farmor var svenska och kom från Uppsala). Detta gjorde honom extra vänligt inställd.

Damerna i baren var råcoola. När vi inte visste vilken ölsort vi skulle ta så fick vi provsmaka ett par innan vi bestämde oss! Plusspoäng på det! Vi valde deras egen-bryggda ale. Den var helt fantastisk!

Stammisarna gav oss också en ölkarta där stadens bästa pubbar finns utmärkta.


En del av hamnen med Pariserhjulet i bakgrunden.

Blev lite shopping också.

Sedan blev det dags för sightseeing bland alla hotspots som har med The Beatles att göra (detta är ju deras hemstad). Detta blev i form av Magical Mystery Tour.
Vår guide. Paul.

Kartan i högsta hugg! Det gäller att hänga med!

Strawberry fields forever! Spanade också b.la. in grabbarnas barndomshem och Penny Lane.

Hittade en cool kille vid Cavern Pub!






Nedgången till Cavern Club! Riktigt riktigt coolt! Varmt och fuktigt! Här har många stora band spelat genom årens lopp!

Ikväll var det en helt ok trubadur som lirade gitarr och sjöng!

Efter Cavern Club stack vi till Yo! Sushi. Det är en riktigt cool matkedja! Här åker rätterna runt på rullband och man plockar till sig det man vill ha!



Ikväll bytte vi dock japansk mat mot indisk. Det var gott, dock inga bilder därifrån eftersom vi glömde minneskortet på rummet. Jaja, så det kan det gå.

Nu: Läggdags. Natti.

2 kommentarer:

  1. Kul o följa er genom bilderna - öl är så gott och du har verkligen varit flitig med kameran så man får vara med å se.....men inte smaka :-)

    SvaraRadera