tisdag 13 september 2011

Fler bilder från Liverpool!

Vi tog sisådär 482 bilder under resans gång (för att vara exakt). Jag lägger upp några till här. Eftersom det är min blogg och jag bestämmer! Moahaha!

Vi hittade det skojiga sepia-läget. Upptäckte att det liksom såg lite mer vintage ut! Så andra halvan av resan är mest taget i sepia. Fyra nyanser av brunt, eller vad man ska säga.
 Per med morgonkaffet på Starbucks.



"Yo! Sushi"! Igen! Kan aldrig få nog av Yo! Sushi.


Eller riktigt god ale för den delen. Kan inte få nog av det heller. Eller jo. Men nästan inte.





The Philharmonic var en attans så trevlig pub!  Kändes som om man satt i ett förmak till typ Louvren. Fast med mer brittisk känsla.

Här hängde det i kristallkronor i taket och guldramar på väggarna!



God öl var det också!


Hittade en snubbe i glasögon som jag hånglade lite med. Per plåtade.

Här ligger världens största anglikanska katedral!

Och så finns det ett litet China Town också!

Kissekissemissen!



Floden Meresey!

Souvenirspan.


Albert Dock är hamnområdet i Liverpool. Dessa gamla ursprungliga lagerlokaler inhyser mängder med  restauranger, barer, museer och butiker och är en viktig del av det som av UNESCO klassificerat som världsarv (pga av stadens omfattande marina historia)! 
Och så Beatles förstås. Här kan man ta en guidad tur i den här amfibiebilen - The Yellow Duckmarine - som kör både på land och på floden! 





Mer av Albert Dock!


The Cavern Club! Här har som sagt många storheter spelat - förrutom the Beatles 292 gånger - även The Rolling Stones, The Kinks, Elton John, The Who, Queen m.fl!


Vi fortsatte och hittade en irländsk pub, där de här båda herrarna spelade.
Vi tittade in på The Lennon Pub som sista anhalt innan det var dags att krypa till kojs sista kvällen. Här hittade vi en Elvis-imitatör!

Han ställde glatt upp på en schysst pose!

Ett par sista bilder från Albert Dock by night...!


Och slutligen utsikten från hotellrumsfönstret.
Byeee Liverool..! Sniff...

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det var en härlig resa och vi fick många bra bilder. Nu har vi ännu ett album som vi ligger efter med... ;-) "Liverpool I left you, said goodbye to Madryn Street..."

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder, Maria! Som alltid förvisso ;) Kul det där med sepia/vintage/gammalt! Så man lixom ser ut som folk gjorde förr och ser saker på samma sätt de såg det ;) Blir ju jättesugen på att åka till Liverpool! Vi har funderat på Skottland, men det kanske får bli Liverpool istället... hmm... nåja, nedervåning först :) KRAAAAM

    SvaraRadera
  4. Liverpool är galet najs, inte så dyrt, massor med shopping- och pubmöjligheter o och lagom stort! Skulle verkligen vilja åka till Skottland också! Kul med kiltar och whisky. Fast dialekten är ju dessvärre ännu värre att förstå än Liverpool dialekten (som är illa nog = fattade noll).

    SvaraRadera