lördag 17 december 2011

Dagens reflektion!

Extrem religion i alla former är verkligen ett opium för folket. Oftast går den ut på att följa färdigpaketerade, oftast urgamla regler, som talar om hur du ska vara för att vara en bra människa (följer du inte dessa är du därmed en dålig människa). Oftast inkluderar den också i ett missionerande och försök att övertyga andra - som inte tror som du - att du har rätt med ditt färdigpacketerade koncept, samt att de därmed har fel vilket (underförstått) gör DIG till en bättre människa - och de som inte tycker som du till de sämre! Utan att i själva verket ha några som helst bevis för att du EGENTLIGEN har rätt - och de har fel! Så i själva verket är du alltså bara en störig jävel för alla andra som inte tycker som du...


Tro däremot är ju något helt annat! Tro är ju något som alla människor har i någon form. Den är personlig och kan egentligen inkludera precis vad som helst, vare sig det handlar om dig själv och din egna styrka/kraft, till modern vetenskap och Darwin, till naturkrafter och naturlagar, till kärlek och till godhet, till The Force i Star Wars, till någon annan makt eller kraft eller till en snäll farbror på ett moln! Tron är något som stärker dig som människa, som (förhoppningsvis) ger trygghet, styrka, hopp och en någorlunda klar världsbild. Men den är som sagt personlig och inget som behövs övertygas någon annan om!

Extrem religon som dömande ska påprackas folk med andra åskådningar = kräk.

Personlig tro/livsåskådning = bra skit.

1 kommentar:

  1. Bra inlägg!

    Det finns ingen absolut sanning, förut blev jag jämt förbluffad över att det faktiskt finns vuxna människor som tror det. Nu förstår jag att de bara är väldigt rädda.

    SvaraRadera