söndag 29 maj 2011

När utspelar sig Pirates of the Caribbean 4?

Tittade just lite på de sökord som lett er hit...!


Det är alltså flera av er olycksaliga själar som vill veta NÄR Pirates of the Caribbean utspelar sig! Och så hamnar ni här hos mig, i hopp om att få svar!! Arma stackare! Men jag skall icke göra eder besvikna!
Jag ska genast träda in i rollen som Villaidyllens svar på Herman Lindqvist! Er egen lilla historiker! Er efterlängtade Wikipedia-ruta i okunskaphetens dimma! *harkel*


Den gyllene sjörövareran brukar räknas ca 1650 - 1720, så det är runt denna tidpunkt som vi hittills fått anta att filmerna var tänkta att utspelas! Men i och med den senaste filmen "On stranger tides" är ju en av karaktärerna dessutom en faktisk historisk person - nämligen kapten Svartskägg - och i och med detta kan vi datera filmens handling ytterligare! Fantastiskt! 
Hans egentligen namn tros ha varit engelsmannen Edward Teach och han levde mellan 1680 (?) och 1718. 


Så här kan Svartskägg möjligen sett ut.Han var stor, med ett gigantiskt svart skägg. När han kapade skepp brukade han sätta hampasnören i skägget, som han hade dränkt i salpeter, och som han sedan fjuttade eld på. Detta gav honom ett skräckinjagande och teatraliskt utseende, med sitt ansikte dolt i mystisk rök! År 1996 hittade man hans flaggskepp "The Queen Anne's Revenge" utanför North Carolina, och i förra veckan kunde vi läsa hur man precis bärgat ett av hennes tre ankare.
Så! Svaret på er fråga blir alltså: ca 1718
Vassegoda!

6 kommentarer:

  1. haha. Detta var ett roligt inlägg med en rolig bild!
    Så sjukt att du tar dig tid till sådant här. hehe

    SvaraRadera
  2. Ett mycket lärorikt inlägg! Kan inte detta bli ett stående inslag på bloggen? Typ Veckans Värdelösa Vetande där du lär ut något kul och lärorikt varje vecka? //Jimmy

    SvaraRadera
  3. Tja, det vore kanske en idé? :-D Ska klura på den.

    SvaraRadera
  4. Kul!men hur kunde du se det? hur de hamnat hos dig?

    SvaraRadera
  5. det är intressant att om det nu var 1718 den utspelar sig , så har de gjort fel. för flottan i filmen har den senaste versionen av union jack, som bildades 1801. haha :)

    SvaraRadera
  6. Hehe, tja Hollywood har nog inte brytt sig så mycket om historisk korrekthet i detta fallet! :-D

    SvaraRadera