söndag 15 januari 2012

Treo-ansiktsmask och Yoghurt&Ägg-inpackning.

Den här helgen tittade Anna förbi igen! Vi hade egentligen tänkt satsa på en hurtig och hälsosam lördag med fruktsmoothies och hurtiga Wii-träningspass, basta, samt styra upp diverse hud- och hårkurer. En liten "spa-weekend" helt enkelt!

Dessvärre hade vi bara hunnit drygt 10 minuter in i träningen... då vi gav upp och korkade upp en öl istället - ett ypperligt exempel på sviktande karaktär! Att dricka öl i kombination med bastande är nämligen snudd på oslagbart!


Men våra planerade behandlingar körde vi ändå! Som denna:



En TREO-ansiktsmask! Helst ska man tydligen köra med Aspirin, då den innehåller mer ren acetylsalicylsyra... eller något sådant. Men nu blev det i alla fall TREO. Man blöttnar upp några tabletter i några droppar vatten och rör i en sklutt honung! Så får det ligga där och gotta ihop sig. Man kan hjälpa till lite på traven och gegga ihop det till en smet med en sked!

Man kletar in det i hela ansiktet! Och där får det sitta och pysa ett litet tag. 
Efter 30 minuter har det stelnat till sig. Då tar man liiite vatten och masserar in det som en peeling innan man sköljer av huvudvärkstablettröran! Resultatet? FANTASTISKT! Man blir len som en babyrumpa!

Vi testade även en hårinpackning som vi rörde ihop utav naturell yoghurt, honung och äggula som fick sitta i en stund i bastun. Dessvärre är kanske inte  just ägg och yoghurt helt klockrent i kombination med hetta. Röran började rinna ner i ansiktet och det luktade surt. Ägget började dessutom stelna i skalpen och det kändes som om man höll på att baka en kaka i huvudet. Och idag har mitt hår luktat... ägg.


Nja, just det lilla försöket var kanske inte så lyckat. Men Treo-masken kommer jag köra fler gången! Häpp.

1 kommentar:

  1. Testing testing - jag älskar sånt. Både att läsa om och att göra själv.

    SvaraRadera